![Pain au chocolat (senza glutine) Pain au chocolat (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/237429.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di burro congelato a pezzi
- 200 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 65 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
Ripieno
- 100 g di cioccolato fondente, consentito da prontuario a pezzi
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 20 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1540 kJ / 368 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Pasta choux (senza glutine)
1h 20min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Torta margherita (senza glutine)
50 Min
Crêpes (senza glutine)
50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pane veloce (senza glutine)
1 Std.
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50 min