Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di burro + q.b. per imburrare
- 240 g di pasta brisée
- 50 g di zucchero semolato
- 50 g di mandorle tritate
- 500 g di albicocche denocciolate, in quarti
- 4 cucchiai di zucchero grezzo di canna
- 150 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2074 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di pere
1h 40min
Torta di mele
1 godz.
Crostata di frutta al San Marzano
1 godz.
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Tiramisù all'ananas e fragole (vegan)
2h 30min
Torta raw all'arancia e mandorle
1h 30min
Torta di grano saraceno e lampone
1sa 35 dk
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Crostata alle mele
1 godz.