![Crostata albicocche e lamponi Crostata albicocche e lamponi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B27AC9A3-9171-4FE1-9E11-CB20FFC3E995/Derivates/4CF7CEB5-8DEB-464F-B342-DC192F4D407A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di burro + q.b. per imburrare
- 240 g di pasta brisée
- 50 g di zucchero semolato
- 50 g di mandorle tritate
- 500 g di albicocche denocciolate, in quarti
- 4 cucchiai di zucchero grezzo di canna
- 150 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2074 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alle albicocche con crumble
1h 50min
Crostata alle mele
1 Std.
Crostata di carote e arance
1 Std. 25 Min
Cheesecake delle feste
4h 30min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Torta ricotta e fichi
10h 30min
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30min
Torta della nonna
1h 30min