Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di latte
- 16 g di lievito di birra disidratato
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di zucchero + q.b.
- 4 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 Min
Torta all'amaretto con crema
1 Std. 5 Min
Spongata
25 godz. 35 min
Torta di rose
2 godz.
Fritole veneziane
2 godz. 40 min
Muffin noci e mele renette
50 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min
Torta sabbiosa
50 Min
Torta russa di Verona
2 godz.
Torta sbrisolona
55 Min
Manzo all'olio con polentina bianca
3 godz.