![Spongade della Val Camonica Spongade della Val Camonica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/273114.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di latte
- 16 g di lievito di birra disidratato
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di zucchero + q.b.
- 4 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di rose
2 Std.
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 dk
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Aperitivo agrodolce
10min
Frollini classici al burro
50min
Risotto fragole e cioccolato
30 dk
Sorbetto alla mela verde
20min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 Std.
Grissoni rustici saporiti
1 godz. 40 min
Attorcigliati al sale marino
3ωρ. 15 λεπτ.
Baci di dama
1h 30min
Torta sbrisolona
55 dk