Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de carottes, coupées en morceaux
-
30
g de sirop de sucre roux (golden syrup)
lub 30 g de sirop d'érable - 10 g de gingembre frais
- 650 g d'eau
- 110 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 350 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 782.5 kJ / 184.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 191 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de patate douce
40min
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1 godz. 5 min
Quiche carotte-cumin
1h
Tortilla de patates douces aux épinards
35 Min
Quinotto de potimarron et graines de courge
35 Min
Pudding de légumes aux noisettes et aux cranberries
1h 10min
Pizza de polenta à l'andouille
45min
Gratin de quinoa et petits pois à la ricotta
1 godz. 5 min
Galettes de chou-fleur au cumin
35 Min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40min
Omelette soufflée, petits pois et menthe
40min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1h 10min