Blanquette de poisson, sauce au potimarron

Blanquette de poisson, sauce au potimarron

4.2 510 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 650 g de potimarron coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 500 g d'eau
  • 400 g de champignons de Paris frais émincés
  • 400 g de filets ou de pavés de saumon frais coupés en cubes
  • 300 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
  • 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 15 g de farine de blé
  • 60 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20.8 g
Kalorie 924.2 kJ / 221.2 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 65.2 g
Węglowodany 13.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...