
Urządzenia i Akcesoria
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 słoiki
Składniki
-
czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 2400 g)12
-
cukinie młode, bez twardych pestek, przekrojone wzdłuż na pół (ok. 1000 g)2
-
ząbków czosnku8
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)1 - 2
-
oliwy z oliwek100 g
-
cukru80 g
-
octu jabłkowego60 g
-
soli3 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
558 kcal /
2336.8 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
15 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
1484.5 mg