Pasta à la ajvar z cukinii i papryki

Pasta à la ajvar z cukinii i papryki

4.7 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 słoiki

Składniki

  • czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 2400 g)
    12
  • cukinie młode, bez twardych pestek, przekrojone wzdłuż na pół (ok. 1000 g)
    2
  • ząbków czosnku
    8
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • cukru
    80 g
  • octu jabłkowego
    60 g
  • soli
    3 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 558 kcal / 2336.8 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 1484.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...