Pasta à la ajvar z cukinii i papryki

Pasta à la ajvar z cukinii i papryki

4.7 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 słoiki

Składniki

  • 12 czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 2400 g)
  • 2 cukinie młode, bez twardych pestek, przekrojone wzdłuż na pół (ok. 1000 g)
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 80 g cukru
  • 60 g octu jabłkowego
  • 3 łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 1484.5 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2336.8 kJ / 558 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...