
Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
70 g prażonej cebulki, gotowej
-
30 g cebuli suszonej, mielonej
-
70 g suszonej włoszczyzny
-
70 g płatków drożdżowych
-
20 g soli
-
80 g śmietanki w proszku typu Cremona®
-
40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5 g szczypiorku, suszonego, posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
86 kcal /
359.9 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
14.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
403.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska