Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porcini mushroom filling
- 30 g dried porcini mushrooms
- 250 g water
- 80 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp oil
- 30 g breadcrumbs
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tsp lemon juice
Dumplings
- 140 - 160 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tbsp olive oil
- 70 g lukewarm water
Borscht
- 600 - 700 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 5 dried porcini mushrooms, cut into slices
- 1400 g water, plus extra for boiling
- 2 tsp sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tbsp raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 5 allspice berries
- 2 - 3 tbsp white vinegar, to taste
- 2 tbsp dried marjoram
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804.9 kJ / 191.6 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 701.1 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40min
Sauerkraut soup
50 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10min
Asian-style fish fillets
30 min
Crêpes
1h 15min
Mint lemonade
5min
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1h 40min
Ukrainian borscht
35 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 min
Potted baby vegetables
6h 15min
Pierogi (Cheese dumplings)
1 godz. 30 min