
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka miodu
- 2 laski cynamonu (ok. 5 g)
- 3 goździki
- 800 g gruszek, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Bombardino
15p
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1óra 40p
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 Std. 20 Min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Pomarańczowe zabajone
15p
Biała sangria z cytrusami
2h 15min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3h
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10p
Korzenny crème brulée
3h 30min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min