Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka miodu
- 2 laski cynamonu (ok. 5 g)
- 3 goździki
- 800 g gruszek, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarator - Bułgarski chłodnik
1h 10min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2h 5min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Ananasowe paczuszki
1h
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20 min
Czereśniowa galette
1h 25min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Bombardino
15min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min