Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w czerwonym winie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka miodu
-
2 laski cynamonu (ok. 5 g)
-
3 goździki
-
800 g gruszkę obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
853 kJ /
204 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bombardino
15 min
Mus rabarbarowy
55 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Pływające wyspy
45 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Sos waniliowy
10 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min