Gruszki w czerwonym winie

Gruszki w czerwonym winie

4.7 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 laski cynamonu (ok. 5 g)
  • 3 goździki
  • 800 g gruszkę obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 1 g
Kalorie 853 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...