Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w czerwonym winie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka miodu
-
2 laski cynamonu (ok. 5 g)
-
3 goździki
-
800 g gruszkę obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
853 kJ /
204 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bombardino
15 min
Chutney z mango
40 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 godz. 50 min
Biała sangria z cytrusami
2 godz. 15 min
Oliwa toskańska
10 min
Chutney truskawkowy
50 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min