Chutney truskawkowy

Chutney truskawkowy

4.2 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki

Składniki

  • 70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 120 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 250 g truskawek, świeżych
  • 1 czerwona papryczka chili, suszona bez pestek, pokrojona w 2 mm plastry
    1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry
  • 50 g białego octu winnego
  • 50 g brązowego cukru
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 598 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 1597.1 kJ / 381.7 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 50.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...