Urządzenia i Akcesoria
Chutney truskawkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki
Składniki
-
70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
120 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
250 g truskawek, świeżych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry1 czerwona papryczka chili, suszona bez pestek, pokrojona w 2 mm plastry
-
50 g białego octu winnego
-
50 g brązowego cukru
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
598 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
1597.1 kJ /
381.7 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
50.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Dżem o smaku Piña colada
30 min
Pikle
1 godz. 20 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min