Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 120 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 250 g truskawek, świeżych
-
1
czerwona papryczka chili, suszona, bez pestek, pokrojona w 2 mm plastry
lub 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry - 50 g białego octu winnego
- 50 g brązowego cukru
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3061 kJ / 732 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney z mango
40 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10 min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Dżem o smaku Piña colada
30 min
Agrestowy chutney
40 min
Relish ogórkowy
1h 30min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Chutney śliwkowy
1h
Chutney z jabłek
1h 20 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min