
Urządzenia i Akcesoria
Musztarda pomarańczowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 słoiki
Składniki
-
250 g białej gorczycy
-
250 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
250 g białego octu winnego
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
930.5 kcal /
3895.8 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
45.7 g
Węglowodany
108 g
Błonnik
15.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
490 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Musztarda
36 godz. 10 min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 godz. 45 min
Majonez
5 min
Ser typu halloumi
29 godz.
Sos maltański
10 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Majonez curry
10 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.