Marynata jabłkowa
TM5 TM6

Marynata jabłkowa

4.0 (4 oceny)

Składniki

  • 25 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g masła
  • 80 g soku jabłkowego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g cukru
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 2 gałązki liści tymianku, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
429 kJ / 102 kcal
Białko
0 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy