Marynata jabłkowa

Marynata jabłkowa

4.0 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
450 g

Składniki

  • 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g masła
  • 80 g soku jabłkowego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g cukru
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 2 gałązki liści tymianku, świeżych

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 170.6 kcal / 713.8 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 520.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...