Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
TM5 TM6

Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy

3.8 (11 ocen)

Składniki

  • 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 9 liści szałwii, świeżych
    lub 9 liści bazylii, świeżych
  • 40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g sera ricotta, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 6 łyżeczek żurawiny, do mięs

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
838 kJ / 200 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy