Urządzenia i Akcesoria
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
9 liści bazylii, świeżych9 liści szałwii, świeżych
-
40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
250 g sera ricotta odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
6 łyżeczek żurawiny, do mięs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
838 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Semifreddo zabajone
13 godz.
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min