
Urządzenia i Akcesoria
Quinoa tabouli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
white quinoa100 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only60 g
-
fresh mint leaves only60 g
-
lemon zested and juiced (approx. 20 g juice)½
-
red onion cut into pieces50 g
-
shelled unsalted pistachio nuts80 g
-
plum tomatoes deseeded and finely diced4
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
236.5 kcal /
993.3 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
13.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
131.7 mg