Urządzenia i Akcesoria
Quinoa tabouli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
white quinoa100 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only60 g
-
fresh mint leaves only60 g
-
lemon zested and juiced (approx. 20 g juice)½
-
red onion cut into pieces50 g
-
shelled unsalted pistachio nuts80 g
-
plum tomatoes deseeded and finely diced4
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
131.7 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
993.3 kJ /
236.5 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tzatziki
15 min
Miso coleslaw
20 min
Basil pesto
10 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Freekeh and broad bean salad
2 godz. 30 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1 godz.
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16 godz. 20 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
White bean dip with chimichurri
15 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2 godz. 45 min