Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white quinoa
- 700 g water, plus extra for soaking
- 60 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 60 g fresh mint, leaves only
- ½ lemon, zested and juiced (approx. 20 g juice)
- 50 g red onion, cut into pieces
- 80 g shelled unsalted pistachio nuts
- 4 plum tomatoes, deseeded and finely diced
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 993.3 kJ / 236.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 131.7 mg
Alternatywne przepisy
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 Std. 15 Min
Colourful quinoa salad
40min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Fattoush with grilled haloumi
5h
Traditional hommus
25h 5min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Lentil and mint salad
3h 55min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Sweetcorn and black rice salad
1 Std.
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Hommus
15 Min