Quinoa tabouli

Quinoa tabouli

4.6 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • white quinoa
    100 g
  • water plus extra for soaking
    700 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    60 g
  • fresh mint leaves only
    60 g
  • lemon zested and juiced (approx. 20 g juice)
    ½
  • red onion cut into pieces
    50 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    80 g
  • plum tomatoes deseeded and finely diced
    4
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 236.5 kcal / 993.3 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 131.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...