Urządzenia i Akcesoria
Quinoa tabouli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
white quinoa100 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only60 g
-
fresh mint leaves only60 g
-
lemon zested and juiced (approx. 20 g juice)½
-
red onion cut into pieces50 g
-
shelled unsalted pistachio nuts80 g
-
plum tomatoes deseeded and finely diced4
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
131.7 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
993.3 kJ /
236.5 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh fennel salad
10 min
Lentil and mint salad
3 godz. 55 min
Colourful quinoa salad
40 min
Guacamole
10 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1 godz.
Spring greens with grapefruit
30 min
Mashed pea and corn slice
40 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1 godz. 30 min
Coriander pesto
5 min