Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g jagód, świeżych
- 100 g cukru trzcinowego
- 3 - 4 gwiazdki anyżu
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1362.9 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem truskawkowy
1h 5 min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem malinowy
40 min
Dżem z winogron
30min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1j 55 mnt
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30 min
Dżem z jabłek i winogron
45min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z owoców leśnych
40 min