
Urządzenia i Akcesoria
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
3 słoiki
Składniki
-
skórka z jednej cytryny sparzonej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g gruszek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego średniej wielkości
-
80 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
300.1 kcal /
1255.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
78.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
4.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska