Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- skórka z jednej cytryny, sparzonej
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 1000 g gruszek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego, średniej wielkości
- 80 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1255.8 kJ / 300.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 4.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Powidła wiśniowe
1h 55 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min