
Urządzenia i Akcesoria
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
3 słoiki
Składniki
-
skórka z jednej cytryny sparzonej
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki20 g
-
gruszek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych1000 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
rozmarynu, świeżego średniej wielkości2 - 3 gałązki
-
cukru80 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
300.1 kcal /
1255.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
78.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
4.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min