Urządzenia i Akcesoria
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
3 słoiki
Składniki
-
skórka z jednej cytryny sparzonej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g gruszkę pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego średniej wielkości
-
80 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
1255.8 kJ /
300.1 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
78.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem z owoców leśnych
40min
Powidła śliwkowe
2h
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Dżem z winogron
30min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min