Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mleka
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 30 g cukru
- 3 jajka
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 60 g żurawiny, suszonej
- 1 szczypta soli
- olej, do natłuszczenia miski
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1099.7 kJ / 262.7 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki jogurtowe
1h
Bajgle musli z masłem migdałowym
2 Std. 30 Min
Ciasteczka z wiśniami
1 Std. 30 Min
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 Std. 10 Min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Chałka
2h 20min
Rogaliki na piątkę
2h 20min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 Std.
Kringel
2h 40min