Urządzenia i Akcesoria
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 słoiki
Składniki
-
800 g brzoskwiń bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
600 g żurawiny, świeżej, mrożonej600 g żurawiny, świeżej świeżej, bez szypułek
-
250 g cukru
-
20 g likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
1691.5 kJ /
404.3 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
101.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min