Urządzenia i Akcesoria
Tarta cytrynowa z pianą z białek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
70 g cukru pudru
-
280 g mąki pszennej tortowej280 g mąki orkiszowej, białej
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Krem cytrynowy
-
4 żółtka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g cukru
-
160 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g wody
Polewa bezowa
-
4 białka
-
150 g cukru
-
4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.8 g
Kalorie
1550.5 kJ /
370.6 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta jabłkowa
1 godz.