Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruchy spód
- 70 g cukru pudru
-
280
g mąki orkiszowej, białej
lub 280 g mąki pszennej tortowej - 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Krem cytrynowy
- 4 żółtka
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
-
50
g skrobi ziemniaczanej
lub 50 g skrobi kukurydzianej - 160 g cukru
- 160 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100 g wody
Polewa bezowa
- 4 białka
- 150 g cukru
- 4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1550.5 kJ / 370.6 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2u. 50min
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Krem pomarańczowy
35 min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 Std.
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 Std. 15 Min
Tartaletki z truskawkami
1h 20 min
Tarta budyniowa
1h 15 min
Cytrynowe tiramisu
6h 25min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2u. 50min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30 min
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30 min