
Urządzenia i Akcesoria
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 słoiki
Składniki
-
pomidora pokrojonego w ćwiartki150 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
laska wanilii1
-
śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół650 g
-
borówek amerykańskich świeżych200 g
-
cukru żelującego 2:1500 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
599 kcal /
2542 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
144 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min