Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre mou coupé en morceaux
- 70 g de sucre
- 1 œuf
- 120 g de crème de marrons
- 80 g de noisettes en poudre
- 5 g d'armagnac
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- 20 g de noisettes entières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2937 kJ / 708 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Cheesecake à la crème de marron
3 Std. 30 Min
Fridge cake de Noël
3h 15min
Galette des Rois à la noisette
3 Std. 40 Min
Mini-lingots marron-chocolat
40min
Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices
6h 45min
Bûche de Noël à la fève tonka
3h
Tarte aux noix
3h
Bûche banane-cacahuète
4 Std.
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 Std. 45 Min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1h