Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de riz basmati
- 15 g d'huile d'olive
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 - 600 g de filet mignon de porc, dénervé
- 3 nectarines, coupées en huit
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g de gingembre frais
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à café de sucre roux en poudre
- 10 g de vinaigre balsamique blanc
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2119 kJ / 507 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillote de canard au miel et aux poires
1h
Filet mignon exotique
35 min
Filet mignon au cidre
35 min
Filet mignon patate douce et mangue
50 min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min
Brochettes de filet mignon à l'ananas
1 Std. 40 Min
Effiloché de canard aux pêches
1h
Sauté de porc à l'orange
1h
Magret de canard en papillote, sauce à l'orange
2u. 45min
Poulet aux pêches jaunes
30 min
Filet mignon aux pruneaux
1h
Sauté de porc à l'hawaïenne
45 min