Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 15 g de jus de citron
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de chair de crabe frais, émiettée
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 70 g de fécule de pomme de terre
- 70 g de farine de sarrasin
- 3 gros œufs (63-73 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 376 kJ / 90 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9h 15min
Eclairs saumon-Passion
2 godz.
Bouchées de saint-jacques, noisettes et topinambours
50min
Petites bouchées au chocolat et fruits exotiques
2 godz. 30 min
Eclairs jambon cru, mozzarella et tomates séchées
2 godz.
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2 godz. 30 min
Fleurs chorizo-feta
35min
Petits sablés au pesto rosso
2 godz.
Bouchées boudin-pomme
1h 30min
Choux au tarama
1h 45min
Bouchées chèvre-raisin
1 godz.
Brochettes de foie gras, mangue et pain d'épices
2 godz. 30 min