Burger z tofu
TM5 TM6

Burger z tofu

4.1 (7 ocen)

Składniki

Marynata

  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g miodu wielokwiatowego, płynnego
  • 15 g sosu sojowego, jasnego
  • 200 g tofu, średnio twardego

Burger warzywny

  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 120 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 40 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek, ilość do smażenia burgerów
  • 4 bułki hamburgerowe
  • rukola, ilość do złożenia burgerów (30-40 g)
  • kiełki słonecznika, do dekoracji (ok. 50 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1657 kJ / 396 kcal
Białko
17.8 g
Węglowodany
49.1 g
Tłuszcz
15.8 g
Cholesterol
90 mg
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie