Urządzenia i Akcesoria
Burger z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Marynata
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g miodu wielokwiatowego płynnego
-
15 g sosu sojowego jasnego
-
200 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
-
4 bułki hamburgerowe
-
rukola ilość do złożenia burgerów (30-40 g)
-
kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 50 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1134.6 mg
Białko
19 g
Kalorie
1685.9 kJ /
402.9 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Quiche z tofu i szpinakiem
1 godz. 50 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min