
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Mus z dyni
-
250 g miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g masła
-
50 g miodu, płynnego
Ciasto
-
120 g mleka
-
20 g drożdży świeżych
-
20 g cukru trzcinowego
-
2 jajka
-
400 - 430 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
1 łyżka miodu, płynnego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
190.8 kcal /
798.1 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
20 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska