Dyniowe bułeczki śniadaniowe
TM6 TM5

Dyniowe bułeczki śniadaniowe

3.9 (318 ocen)

Składniki

Mus z dyni

  • 250 g miąższu dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    lub 250 g miąższu dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g masła
  • 50 g miodu, płynnego

Ciasto

  • 120 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych
  • 20 g cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 400 - 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • masło, do natłuszczenia tortownicy
  • 1 łyżka miodu, płynnego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
798.1 kJ / 190.8 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.9 g
Sód
20 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy