Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z dyni
-
250
g miąższu dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 250 g miąższu dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki - 10 g masła
- 50 g miodu, płynnego
Ciasto
- 120 g mleka
- 20 g drożdży świeżych
- 20 g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 400 - 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- masło, do natłuszczenia tortownicy
- 1 łyżka miodu, płynnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 798.1 kJ / 190.8 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1h 40min
Tort dyniowy
2 Std. 40 Min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 Std. 40 Min
Deser kokosowy z Varomy
1h
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Hummus z dyni
1h
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9h
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10 min