
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Mus z dyni
-
miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki250 g
-
masła10 g
-
miodu, płynnego50 g
Ciasto
-
mleka120 g
-
drożdży świeżych20 g
-
cukru trzcinowego20 g
-
jajka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 - 430 g
-
cynamonu, mielonego1 płaska łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
miodu, płynnego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
190.8 kcal /
798.1 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
20 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min