Dyniowe bułeczki śniadaniowe

Dyniowe bułeczki śniadaniowe

3.9 320 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk

Składniki

Mus z dyni
  • 250 g miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    250 g miąższu dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g masła
  • 50 g miodu, płynnego
Ciasto
  • 120 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych
  • 20 g cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 400 - 430 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • masło do natłuszczenia tortownicy
  • 1 łyżka miodu, płynnego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 190.8 kcal / 798.1 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 20 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...