Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
25 sztuk
Składniki
-
300 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
100 g mąki kokosowej
-
85 g cukru trzcinowego
-
40 g oleju słonecznikowego
-
120 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¼ łyżeczki soli
-
75 g żurawiny, suszonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
0.8 g
Kalorie
247 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.