
Wersje kompatybilne
Filet mignon de veau aux écorces d'orange confite, purée betterave-pomme de terre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g d'huile d'olive
- 900 g de filet mignon de veau
- 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'écorce d'orange confite détaillée en dés
- orange non traitée, zeste et jus
- le jus d'une orange non traitée
- 100 g de jus d'orange
- 30 g de vinaigre d'agrumes
- 50 g de mirin
- 100 g d'eau
- 500 g de pommes de terre coupées en petits morceaux (2 cm env.)
- 300 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- 1 c. à café rase de fécule de maïs
- 400 g de betteraves cuites coupées en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 441 kcal / 1851 kJ
- Białko
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 41.8 g