![Sugo classico Sugo classico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26ADCB6E-FC89-4C44-A460-335D0B67CE01/Derivates/DF639E44-F9A6-4DF0-8821-29285529C6F2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla
-
800
g di pomodori perino, tipo San Marzano in quarti
lub 800 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 351 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 godz. 25 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Ragù di carne mista
1h 30min
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo di pomodoro per le prime pastine asciutte (10-12 mesi)
20 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Ragù di tonno fresco
1h
Sugo al tonno
45 Min