Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 10 g di zenzero, radice fresca a fette sottili
- 1 cucchiaino di sale
- 1 dado per brodo vegetale
- 280 g di lenticchie secche, ammollate in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 Std. 10 Min
Zuppa di lenticchie
50 dk
Zuppa di patate e carciofi
1sa
Ceci in umido
1sa 30 dk
Fagioli in umido
1sa 30 dk
Piselli in umido
1 Std. 10 Min
Fagioli rossi in umido
1sa 20 dk
Minestra lenticchie e spinaci
50 dk
Zuppa di ceci e rosmarino
1sa
Zuppa di bietole
35 dk
Zuppa di fave
50 dk
Fave in umido
1sa