![Ragù di carne mista Ragù di carne mista](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C0FAA052-2AC4-407C-88FD-390D81117EA1/Derivates/DDA9B96C-E23D-4FBC-B8A2-16A217F2A0FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolle a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di carne di manzo fesa di spalla, a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di salsiccia di maiale spellata e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di vino rosso
- 2 cucchiaini di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe
- 5 - 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 Std. 30 Min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1 Std.
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Ragù di tonno fresco
1 Std.
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 godz. 10 min
Sugo classico
55 Min
Polpette classiche
1 Std.
Sugo al tonno
45 Min
Sugo all'amatriciana
50 min