Risotto ai funghi porcini

4.4 656 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • scalogno (30 g circa) a metà
    1
  • di funghi porcini freschi puliti e a pezzi
    300 g
    40 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua e strizzati
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 14 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    800 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • di burro a pezzi
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 444 kcal / 1861 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...