Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
100
g di funghi porcini freschi, puliti e a pezzi
lub 20 g di funghi secchi, fatti rinvenire in acqua tiepida e strizzati - 160 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
-
460
g di brodo vegetale
lub 460 g di acqua calda (non bollente) + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale - 10 g di burro
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30 Min
Risotto ai funghi
35 dk
Risotto zucchine e pancetta
35 dk
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 Min
Risotto funghi e spinaci
55min
Risotto funghi e scamorza
45 dk
Risotto ai funghi
30 Min
Risotto funghi e salsiccia
55min
Risotto zucca e salsiccia
40 Min
Risotto asparagi e zafferano
35 dk
Risotto ai funghi porcini
35 dk
Risotto alla pescatora
35 dk