Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori maturi a metà
-
30
g di olio extravergine di oliva
lub 1 cucchiaino di strutto - 1 peperoncino rosso
- 150 g di guanciale di maiale a listarelle sottili
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Penne all'arrabbiata
20 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Sugo alla puttanesca
45 min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Ragù di tonno fresco
1h
Sugo al tonno
45 min
Sugo all'arrabbiata
20 min
Sugo classico
55 min
Sugo al basilico
1h 10min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min