Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno
- 40 g di burro
- 200 g di funghi champignon a pezzi (2 cm)
- 360 g di riso Carnaroli
- 100 g di vino bianco
- 800 g di brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2047 kJ / 489.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 79.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 27.5 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 min.
Risotto funghi e spinaci
55 min.
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Risotto funghi e scamorza
45 min.
Risotto ai funghi
30min
Risotto funghi e salsiccia
55 min.
Risotto zucca e salsiccia
40 min.
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 min.
Risotto ai funghi porcini
35min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35min