Risotto zucchine e pancetta

Risotto zucchine e pancetta

4.7 855 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 300 g di zucchine a pezzi
  • 60 g di cipolle
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di burro
  • 250 g di pancetta a cubetti
  • 320 g di riso Carnaroli (tempo di cottura 18 minuti)
  • 820 g di acqua
  • 1 dado per brodo (dose per 0,5 l) vegetale o di carne
  • 3 - 4 foglie di basilico fresche tritate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 50 g di mascarpone

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 546 kcal / 2284 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1292 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...