Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di code di gambero interi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di acqua
- 200 g di zucchine a pezzi (2 cm)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 15 minuti)
- 100 g di vino bianco secco
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo) - 50 g di burro a pezzi piccoli
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2520 kJ / 603 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al salmone affumicato
30 min
Riso con gamberi e verdure
30 min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 min
Risotto gamberi e carciofi
30 min
Risotto ai funghi porcini
35 min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto alla pescatora
35 min
Risotto al ragù bianco di mare
30 min
Risotto alle cozze
1 godz. 5 min
Risotto con gamberetti su crema di piselli
50 min
Risotto spinaci e gamberetti
30 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40min