Risotto al pomodoro
TM5 TM31 TM6

Risotto al pomodoro

4.1 (529 ocen)

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Arborio (cottura 16 min.)
  • 70 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 120 g di passata di pomodoro
  • sale, a piacere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1733.4 kJ / 414.3 kcal
Białko
9.1 g
Węglowodany
66.2 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
1.2 g
Sód
272 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy