Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Arborio (cottura 16 min.)
- 70 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 120 g di passata di pomodoro
- sale, a piacere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1733.4 kJ / 414.3 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 272 mg
Alternatywne przepisy
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 min
Pasta risottata al pomodoro
40 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 dk
Risotto zucchine e pancetta
35 dk
Pasta tonno e olive
35 dk
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 Min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Pasta e fagioli
40 Min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 Min
Riso al pomodoro
30 Min
Risotto al parmigiano
25 Min