![Ragù di salsiccia Ragù di salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A8BC8A1-E853-4FE7-8083-298039CC51C4/Derivates/4FD3D1AF-728B-45D9-B4BA-97F2779F4BF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di salsicce di maiale, spellata ed a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- 600 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Frascarelli con sugo di salsiccia
1ч. 30 мин.
Ragù di carne alla bolognese
1ч. 30 мин.
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min
Ragù di carne mista
1ч. 30 мин.
Spezzatino di maiale e salsiccia
1 godz.
Salsiccia in umido con lenticchie
55 min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Ragù di tonno fresco
1 godz.
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1ч. 20 мин.
Sugo al tonno
45 min
Sugo all'amatriciana
50 мин.
Sugo all'arrabbiata
20 Min