Terrine de légumes et mozzarella

Terrine de légumes et mozzarella

2.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 parts

Składniki

  • 250 g de mozzarella coupée en morceaux
  • 300 g d'eau
  • 600 g de poivrons rouges coupés en quatre ou en huit
  • 300 g de courgettes émincées en tranches fines dans la longueur
  • 1 ½ c. à café de sel fin à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 5 brins de basilic frais ciselés
  • 5 g d'huile d'olive pour le moule
  • 80 g de riz cuit
  • 6 tranches de jambon cru coupées en lanières

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 249.8 kcal / 1045.3 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 1257.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...