
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de mozzarella coupée en morceaux
- 300 g d'eau
- 600 g de poivrons rouges coupés en quatre ou en huit
- 300 g de courgettes émincées en tranches fines dans la longueur
- 1 ½ c. à café de sel fin à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 5 brins de basilic frais ciselés
- 5 g d'huile d'olive pour le moule
- 80 g de riz cuit
- 6 tranches de jambon cru coupées en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 249.8 kcal / 1045.3 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Sód
- 1257.1 mg