Śródziemnomorskie kaszotto

Śródziemnomorskie kaszotto

3.9 361 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g orzeszków piniowych
  • 70 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek (patrz wariant)
  • 250 g kaszy jęczmiennej perłowej grubej
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 400 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm półplastry
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 0,5 cm paski
  • 50 g migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344.7 kcal / 1439.2 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...