Pain au lait à la crème vanillée

Pain au lait à la crème vanillée

3.1 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 portions

Składniki

La crème
  • 300 g de lait demi-écrémé
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé maison
  • 25 g de fécule de maïs
La pâte
  • 250 g de lait
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 80 g de sucre en poudre
  • 500 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 sachet de levure chimique
  • 1 jaune d'œuf
  • 80 g d'huile neutre
  • 1 œuf

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 297 kcal / 1241 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 44.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...