Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 300 g de lait demi-écrémé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 25 g de fécule de maïs
La pâte
- 250 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 80 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de levure chimique
- 1 jaune d'œuf
- 80 g d'huile neutre
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 godz. 50 min
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Brioches fourrées au praliné
2 Std. 45 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Croissants façon pain au chocolat
3h 35min
Baguette express
2u. 35min
Brioche au chocolat
5h 15 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
Beignets au four
2 godz.
Bun à burger
4h 10 min