Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a metà
- ½ spicchio di aglio
- 3 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di origano fresco
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 15 olive nere denocciolate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 320 g di pasta secca corta tipo gomiti (o altro tipo di pasta cottura 11 minuti)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 120 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di pecorino Romano (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Linguine al salmone e vodka
20min
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Vermicelli di scammaro
30 分钟
Bucatini all'amatriciana
45min
Tagliolini alla molisana
1小时 30 分钟
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Rigatoni affumicati
25min