Gomiti, olive e acciughe

Gomiti, olive e acciughe

3.6 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di cipolla a metà
  • ½ spicchio di aglio
  • 3 foglie di salvia fresca lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaino di origano fresco
  • 4 filetti di acciuga sott'olio
  • 15 olive nere denocciolate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 320 g di pasta secca corta tipo gomiti (o altro tipo di pasta cottura 11 minuti)
  • 5 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 120 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 30 g di pecorino Romano (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 453 kcal / 1895 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...