![Penne aromatiche con pollo e asparagi Penne aromatiche con pollo e asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/191B92A6-97AF-4AA9-9257-B0C9A9874B5A/Derivates/ECCCBC9E-A0E3-47B5-86A6-312CAD119B84.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di dragoncello fresco, le foglie lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- 200 g di asparagi puliti e a pezzi
- 300 g di petto di pollo a striscioline
- 5 g di sale
- 1 - 2 cucchiaini di curcuma in polvere
- 640 g di acqua
- 320 g di pasta tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 594 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta integrale di farro alla lattuga
40 min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 min
Salsa crescione e sgombro affumicato
10min
Zuppa di pollo alla messicana
50 min
Penne di farro con pesce spada
40 min
Pasta con pollo, funghi e fagiolini
45min
Farfalle risottate con tacchino al profumo di rose e limone
40 min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 min
Riso con pollo e verdure
30 min
Penne risottate con verdure
35 min