Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 foglie di basilico fresco, lavate
- 2 rametti di origano fresco, le foglioline lavate
- 1700 g di acqua
- 200 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a tocchetti (2 cm circa)
- 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 320 g di pasta corta a piacere
- 200 g di salmone in scatola sott'olio, sgocciolato
- 120 g di mais dolce in scatola, sgocciolato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2381 kJ / 589 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Pasta fredda alla caprese
40min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Insalata di pasta al salmone e yogurt
30min
Mezze penne fredde con gamberetti e salsa tonnata
30min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Insalata di pasta integrale
40min
Frittata gusto pizza
50min
Spaghetti alla carbonara
30min
Insalata di riso
40min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Trofie yogurt e gamberetti
20min