Pasta integrale con toma Piemontese filante

Pasta integrale con toma Piemontese filante

4.7 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di formaggio Toma piemontese a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di cipolla bianca a metà
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 100 g di prosciutto crudo a listarelle
  • 150 g di patate a cubetti (1-2 cm)
  • 200 g di vino bianco
  • 650 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta secca integrale tipo fusilli (cottura 11 min. - vedere consigli)
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 743.5 kcal / 3110.7 kJ
Białko 30.3 g
Tłuszcz 33.5 g
Węglowodany 70.7 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 1688.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...