Wersje kompatybilne
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia spellata e a pezzi
- 200 g di radicchio trevisano a listarelle
- 250 g di brodo vegetale
- 500 g di pasta tipo farfalle
- 100 g di Fontina a cubetti (1 cm)
- 30 - 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246.7 kJ / 537 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne lisce al ragù di trevisana
40 min.
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min.
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40 min.
Orecchiette speck e radicchio
35min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min.
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min.
Fusilli risottati al salmone affumicato (per 2 persone)
30min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min.