![Caserecce allo sgombro e limone Caserecce allo sgombro e limone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2032F525-909D-4A4E-93BF-C4DAA6115D51/Derivates/7D11E5AF-985A-481F-9016-14A349DF0999.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo caserecce
- 200 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolato
- 1 limone, il succo e la scorza a striscioline (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 416 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Caserecce con pisellini freschi e bacon croccante
45 Min
Penne integrali in crema di cipolle e sesamo
45 Min
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Casarecce risottate al limone
30 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 Min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min