Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperone giallo
- 1 peperone verde
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
-
250 - 300
grammi di pomodori pelati a cubetti (1 cm)
lub 250 - 300 g di pomodori, tipo San Marzano a cubetti (1 cm), spellati e senza semi - 40 g di capperi sotto sale, dissalati (precedentemente ammollati in acqua tiepida)
- 50 g di olive nere denocciolate
- 320 g di spaghettini
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli e melanzane
25min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Rigatoni capricciosi
1h
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Tagliatelle ai funghi
1h
Spaghetti al tonno
40min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min