![Dessert pizzas (Jo Whitton) Dessert pizzas (Jo Whitton)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B34105EF-6DDA-439A-8201-00265D95BD84/Derivates/6F7D083A-2D03-4920-B589-E0905B56EF5E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bases
- 80 g coconut flour
- 300 g raw almonds
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp salt
- 8 eggs
- 130 g macadamia oil
- 220 g coconut milk
- 1 tbsp pure maple syrup
Chocolate hazelnut spread
- 60 g hazelnuts, roasted and skins removed
- 50 g dairy free dark chocolate, broken into pieces (approx. 2 cm)
- 15 g raw cacao powder
- 100 g coconut milk
- 70 g coconut oil
- 70 g pure maple syrup
Zabliagone
- 3 egg yolks
- 2 tsp pure maple syrup
- ½ tsp natural vanilla extract
- 500 g frozen mixed berries (see Tips)
- 80 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1773 kJ / 422 kcal
- Białko
- 10.773 g
- Węglowodany
- 14.351 g
- Tłuszcz
- 35.662 g
- Błonnik
- 4.085 g
Alternatywne przepisy
Peanut caramel slice
5hod. 35min
Chocolate crackle surprise
2h 30min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Hot chocolate
10 Min
Strawberry milkshake
5 Min
Mint choc chip ice cream
4h 15min
Fresh fruit punch
24 Std. 20 Min
Strawberry fizz
10 Min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Choc-mint milk
15 min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 Std. 15 Min
Honeycomb ice cream slice
4h 10min