Steamed lemon cake

Steamed lemon cake

4.6 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 slices

Składniki

  • unsalted butter cut in pieces, plus extra for greasing
    150 g
  • semolina for dusting
    2 tbsp
    2 tbsp plain flour, for dusting
  • raw sugar
    180 g
  • lemon zest and juice
    1
  • eggs
    3
  • full cream milk
    20 g
  • plain flour
    180 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • salt
    1 pinch
  • water
    1400 g
  • dark chocolate (70% cocoa) cut into pieces
    100 g
  • neutral oil (e.g. sunflower, grapeseed)
    1 tsp
    15 g coconut oil

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289 kcal / 1209 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...