Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- 2 tbsp semolina, for dusting
- 180 g raw sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 3 eggs
- 20 g full cream milk
- 180 g plain flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 1400 g water
- 100 g dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
- 1 tsp neutral oil (e.g. sunflower, grapeseed)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Pistachio cake
1h 10min
Marble cake
2h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Savoury potato bundt
1 godz. 55 min
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Frozen strawberry mousse with cream cheese topping
1h 10min
Raspberry and lemon flan
1h
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h